Tagliatelle s čerstvým tuňákem

 


 

Porce:

4

Čas přípravy:

20 minut

Energie:

1540 kcal/6048kJ

bílkoviny:                     tuky:                     sacharidy:

Budete potřebovat:

  • 200g tagliatelle nebo jiné těstoviny (celozrnné, ječné, žitné, špaldové)
  • 400g čerstvého tuňáka
  • 500g rajčat
  • Hrst zelených oliv (celé nebo nakrájené na kolečka)
  • 1ks šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Zelené bylinky dle chuti (bazalka, oregano, petržel apod.)
  • Na dochucení trochu soli a pepře

TIP

Těstovin máme na trhu pestré množství. Špaldové, žitné, rýžové, ječné, kukuřičné, bezlepkové. Vyzkoušejte a najděte svoje oblíbené. Já doporučuji celozrnné vrtule či  kolínka.

Postup:

  • Na olivovém oleji orestujte šalotku a přidejte na kousky pokrájená rajčata a opět pár minut míchejte. Rajčata nezapomeňte zbavit slupky, stačí je předem naříznut do kříže, spařit horkou vodou a oloupat.
  • Přidejte na kousky nakrájeného tuňáka, hrst oliv, zelené bylinky, prolisovaný česnek a nechte pod pokličkou pár minut společně prohřát.
  • Lehce dochuťte solí, případně pepřem a promíchejte s těstovinami.
  • Na talíři můžete ještě posypat čerstvými bylinkami a doladit pár kapkami oblíbeného panenského oleje.

Vlastnosti receptu

1.

2.