Porce:
4
Čas přípravy:
20 minut
Energie:
1540 kcal/6048kJ
bílkoviny: tuky: sacharidy:
Budete potřebovat:
- 200g tagliatelle nebo jiné těstoviny (celozrnné, ječné, žitné, špaldové)
- 400g čerstvého tuňáka
- 500g rajčat
- Hrst zelených oliv (celé nebo nakrájené na kolečka)
- 1ks šalotka
- 2 stroužky česneku
- Olivový olej
- Zelené bylinky dle chuti (bazalka, oregano, petržel apod.)
- Na dochucení trochu soli a pepře


TIP
Těstovin máme na trhu pestré množství. Špaldové, žitné, rýžové, ječné, kukuřičné, bezlepkové. Vyzkoušejte a najděte svoje oblíbené. Já doporučuji celozrnné vrtule či kolínka.
Postup:
- Na olivovém oleji orestujte šalotku a přidejte na kousky pokrájená rajčata a opět pár minut míchejte. Rajčata nezapomeňte zbavit slupky, stačí je předem naříznut do kříže, spařit horkou vodou a oloupat.
- Přidejte na kousky nakrájeného tuňáka, hrst oliv, zelené bylinky, prolisovaný česnek a nechte pod pokličkou pár minut společně prohřát.
- Lehce dochuťte solí, případně pepřem a promíchejte s těstovinami.
- Na talíři můžete ještě posypat čerstvými bylinkami a doladit pár kapkami oblíbeného panenského oleje.
Vlastnosti receptu
1.
2.